Thursday, December 3, 2009

niisiis.19. nov tallinn, Lennart Meri lennujaam.

Sõpradega hüvasti jäetud, asume(Mina ja Gert) transiittsooni, oodates peatselt väljuma pidavat lendu Stockholmi. Nagu Estonian Airi lendega ikka kipub olema, saab ka see lend olema edasi lükatud, ja seda koguni kahe tunni võrra(1h 50min). Mis siis ikka, ootame. Hiljem selgub, et lennufirmalt on võimalik taotleda ka kuponge kohvi jms ostmiseks, ent seekord lükatakse meie soov tagasi, kuna selleks peaks lend olema edasi lükatud vähemasti 2 tunni võrra, napilt jääb meil kümme minutit puudu :S Nice!!! Tallinnas pakub check-In meile lahkesti võimaluse saata oma pagas otse Pekingini, ilma et vahepeal peaks Stockholmis uuesti pagasi välja võtma ja seejärel uuesti sisse Checkima. Neiul jääb aga kahe silma vahele asjaolu, et Pekingis meil oma pagasile ligipääs puudub sest selleks oleks vajalik viisa, mida meil pole. Stocholmis arupärides saame Gerdiga teada, et pagasit ei ole võimalik pikendada Sydney'ni, kuna lende Stockholm-Peking-Sydney opereerib teine lennufirma(Air China)Küll soovitatakse meil pöörduda kellegi Susani poole (lennufirma esindaja) kes lahksti pakub välja lahenduse saata Pekingisse fax seoses meie sooviga.
9-tunnine lend seljataga, saabume Pekingisse. Milline lennnujaam - ehitatud arvatavasti olümpiamängudeks, olles suht uus ja väga modernne. Tohutu koloss oma marmorist põrandate ja meeletu armee puhastajatega kes sinu poolt tehtud jäljed hetkega olematuks pühivad. Pekingis peame veetma 5-6 tundi, ilma et väljuda tohiksime, mis tundub tohutupikana.
Mina leian võimaluse magada paar tunnikest, sel ajal kui Gert asjadel silma peal hoiab. Pekingis selgub, et pagasit siiski sama lennuga sydneysse saata õnnestu.
Arvestame nüüdsest siis asjaoluga, et saabume Sydneysse kaks kätt taskus, lahe mis:D

2 comments: