Saturday, December 26, 2009

Jõuluaeg.

Avastan, et mõne päeva tagusest rannaskäigust on selja pealt hakanud nahk maha tulema. (Meenub jube, kuumav tunne ja valu mida põhjustas kasvõi kerge kokkupuude selja või õlgadega.)

Muuhulgas õnnestub mul puhtjuhuslikult (ja seda kaks päeva järjest :D!) kohata mõned päevad enne jõule Russell Crowe´i, seda täpselt meie restorani ee! Teadsin, et ta elab Wharfil, (samas kus asub Restoran kus töötan) ent siiski, ootamatu! Väga relaxed, jalutab ta lihtsalt, shortsid jalas, koos pojaga kodu poole. Simple as that!

Pidev päike ja kuumus ei lase jõulutundel kuidagi tekkida.
Kõikjalt kõrvu kostev jõulumuusika ning uhkelt ehitud jõulupuud ei aita samuti suurt kaasa.
Pigem tundub, et kõik on justkui "ära keeranud" ja otsustanud hakata jõule äkki südasuvel pidama. Nii ongi siinsed jõulud omapärane segu suvistest jaanipäeva tegemistest ja meie mõistes jõuludest. Et siis umbes nii, et grillime ja vahetame jõulukinke sealjuures. 24. dets. on minu jaoks tavaline tööpäev, vaid oluliselt vaiksem ja väiksema koormusega. Tundub, et 600-700 igapäevast külastust on ka siin liig. Sel päeval on tööjuures tunda, et kõik väsinud on ja ootavad päeva õhtusse jõudmist. Et siis oma pere ja sõprade juurde minna. Unustada töö! Lõpetame oma tööpäeva küllalt varakult, ja tähistame seda 2 pudeli Bollingeriga. Need joodud, maitseme ära ka kõiksugu erinevad klaaisveinid mis lahti korgitud ja mida peale jõule enam müüa ei kannata. ;D

Jõululaupäeva õhtul peame väikese koosviibimise teiste Austraalias tiirutavate eestlastega. Neid on siin seinast seina -alates vanadest kaladest kes juba mitmendat aastat siin ning lõpetades nendega, kes saabunud vaevalt mõni päev varem, healjuhul elukohtki alles leitud! Jõulaupäeva hilised tunnid veedame Bondil, ning räägime Eestist ja eestlastest, Austraaliast ja aussiedest, madudest ja ämblikest...........

Karini, Tomi ja Gerdiga lepime kokku, et valmistame jõuluajal eestimoodi toitu. Laual saab kindlasti olema kartulisalat, rollmopsid, täidetud munad jms. Sealiha asemel paneme ahju küll känguru, seekord:D Muusikast jääb mulle sellest õhtust meelde just Ruja. Natuke igatsev, nukker, ent stiilne ja hea. Tuletab meelde, et paljud kallid inimesed siit kaugel on. Jõuluilm kisub vahepeal sombusemaks, ning vahelduseks mulle see meeldib.Vägagi.Kasvõi sellepärast, et saab teksasid kanda.

Teisel jõulupäeval käime Gerdiga kinos. Filmiks sedapuhku "AVATAR"
TEos on justkui kiidulaul puhtale loodusele koos suurepäraste loodusvaadete ja mastaapsusega(3D). Lisaks omanäoline segu reaalsusest ning ulmest mis varjutab filmis oleva ohtra klišee hea ja kurja võitlusesest. Ja pean ütlema, et sellist filmi ma varasemast ei mäleta.

No comments:

Post a Comment