Monday, January 25, 2010

etskae

Kõigepealt pean endale au andma - suutsin üleeile kolmanda paari päikeseprille ära kaotada. KURAT! Nüüd siis kissitan niikaua kui endale uued leian.
Täna on suur "Australia day", millega tähistatakse esimeste püsiasukate saabumist kontinendile 1788. aastal. http://www.australiaday.org.au/experience/page31.asp
pakutakse erinevaid üritusi terve päev, ja loomulikult, tegu public holiday'ga.

Nagu ma põgusalt kirjutasin eelevalt (vist?) käisin ühes restoranis proovipäeva tegemas. Nüüd siis ongi nii, et töötan kahes itaalia restoranis;D. Kui Otto on fänsi ja väljapeetud, siis teine restoran on Surry Hillsi kandis, selline väike ja toimekas. Tegelikult väga busy väike restoran( kohti nii 60-le, õhtu jooksul pea 3 katet). Restorani omanikeks on üks itaalia paar ning töötajateks kõik eranditult itaallased, v.a mina siis;D. Mina maskeerun lihtsalt välimuse taha ja teen tarka nägu et samuti sinna kuulun. Õhtuti jookseb 8-ndat kuud rase Sabina
(-naispool) vastuvõtulaua ja laudade vahel ja organiseerib ja toimetab. Restoranis reserveeringuid ei võeta, laua saab kohale tulles ja n.ö. baaris "ootel olles", kulutades samal ajal ohtralt jookidele. Päris kaval. Menüü koosneb põhiliselt erinevest pasta- ja pizzarooogadest, millele lisaks on pakkuda meeldiv valik itaalia veine ja õllesid.
Otto on mõnesmõttes teistmoodi - pea alati on 80 % klientidest endale laua reserveerinud, süüakse austreid ja värsket kala, kalleid šampe jne. Reserveerides annad alati krediitkaardinumbri, kohale tulemata jättes maksad siis mingisuguse summa.
Nalja siin pole, iga asi täpselt arvel. Ja tööst veel, kummaski restoranis pole nii et käid ja laiutad käsi - kõike püüad-õpid hoo pealt. Nii kui natuke vaiksem, helistatakse kellegile ja öeldakse et pole vaja tulla, või siis lõpetad tööpäeva arvatust varem vms. Seega on töötunnid üks hinnnatud värk siin. Loodetavasti saab veebruari jooksul veel raha kõrvale panna ja siis juba trippima. Can't wait!!

Kolisin täna Hostelisse, 6-inimese tuppa. Nädalase majutuse eest maksan $135. Hostel asub Victoria Streetil ,seega asukoha üle kurta ei saa. Tegin esialgu nädalase ettemaksu, eks näeb kuidas seal on. Lubati ka tasuta wi-fi ühendust. Eile õhtul oli üks kuradi nõme situatsioon. Hilja öösel töölt tulles kogesin, mis tähendab kui oled kellestki sõltuv või lihtsalt kui sul pole kuskile minna;(. Kuna olen viimased mõned päevad peatunud Andrew juures, siis tavaliselt helistan talle ja ta laseb mu alt uksest sisse. Aga eile koju minnes ta telefonile ei vastanud, vaheldumisi uksekella lastes ja helistades sai mul mobiili aku tühjaks. "F**K", mõtlesin ja tundsin end päris nõmedalt. "Kell on 1 öösel, ja mina, töölt tulles, higine ja väsinud, ei saa tuppa sisse". Läksin tegin lähedalasuvas pubis "Cleveland" paar drinki ja lasin veidi oma telefoni laadida. Ca tunni pärast läksin tagasi, nati enesekindlamalt, sest telefoniaku oli paremas seisus, aga endiselt ei kippu ega kõppu. Keegi naabritest lasi mu alt uksest sisse, sain teisele korrusele. Lõpuks tuli mul mõte helistada Heitile. Kurtsin oma mure ära ja hakkasin Heiti poole liikuma,et saaks nende juures magada selle öö. Teel Heiti juurde tuli mulle vastu Kevin, Andrew flatmate. Pöörasin siis otsa ringi ja jalutasime koos tagasi. Sain kenasti magama siis seekord. Head ööd!

1 comment:

  1. meil on põhiteema, kui midagi pole eriti teha baaris ja on vaiksem siis poleerid pokaale ja mõnikord ikka nii, et vaata, et auku sisse ei tule. siis mõtlen küll, et miks me etleme töö tegemist, kui tegelt pole midagi teha ja võiksimegi siis seista käed rüppes ja omavahel mõne sõna vahetada :D
    ses suhtes naudin kiiret aega rohkem siis ei pea mängima mängu otsi kohta, kus sa saad ja mõtle mõni töö välja :D

    ReplyDelete