Thursday, January 14, 2010

Manly ja Blue Mountains

Viimane nädal olen saanud veidi hinge tõmmata ja puhata ning Austraalia avastamisega tegeleda. Nii ongi, et sel nädalal sai käidud Manly-s ja Blue Mountains'is. Esimene asub linnast minnes mitte kaugel, nii pooletunnise praamisõidu kaugusel. Ent tegemst on justkui väikese paradiisiga oma paljude pisikeste rannakeste ja rohke rohelisega. Tegime poolsaarel korraliku jalgsimatka ja premeerisime end mõnusa tshilliga Shelly Beachil. Muuseas astusin seal vees mingisuguse terava asjanduse otsa (armi järgi tundus see järgmisel päeval justkui merisiilik), mis oli küllalt valus, ent siiliku põhjustatavat põletikku ei tulnud siiski!
Igatahes on Shelly Beachi näol tegemist on mõnusa ja hästi pisikese( laius ehk 250 m) liivase rannakesega mis asub põhimõtteliselt Manly vastas, surutuna kaljude vahele. Päike oli taas nii intensiivne, et rannas kannatas olla vaid paar tunnikest ja sedagi vaid 30spf kaitsekreemiga. Ilma selleta oled korralikus hädas!


Blue Mountains asub Sydneyst sõitma asudes nii kahe poole tunni autosõidu kaugusel, sisemaa suunas. Mägede lähedal paikneb väike unine linnake Katoomba, kus ongi põhimõtteliselt mõned tänavad koos supermarketi ja kiriku ning majakestega nende ümber.(PERIFEERIA).
Jääb vaid loota, et temperatuurid üle 40'C ei tõuse, võttes igasuguse jõu end liigutada ja midagi teha.
Sõidame Mägedesse 5-kesi: Karin, Tom, Gert, Enn ja mina.Karinil ja Tomil on Ford Falcon, mis on väga hea mahutavusega, seega kitsaks ei läinud ning oli suurema eltskonna peale jagades oli kütusekulu vaid $15 per nospel. Lahe! Pealegi on selles kassettmakk, millest muusikat kuulata.:D Sinimägedes ise meeldib mulle väga. Kummipuude tekitatav sinine udu tekitab sellise kummalise, natuke "Avartariliku", müstilise aura. Ja silmapiirini ulatuvad pastelsed sini-rohelised kaljud mäed ja taevas!!! Matkarajad viivad sind eukalüptisalude vahel erinevate vaateplatvormideni kust saad vaadata mägesid iga nurga alt, alt üles ja ülevalt alla. Tegemist on liivakivikaljudega, mida tuul ja vesi aegade jooksul lihvinud on. Aukartust äratavad on mõned jäänukkaljud nagu "Three Sisters". Oma pea 1 km kõrgusega seisavad nad uhkelt, olles määratud ilmselt tulevikus siiski kokku kukkuma. Aga seni kui nad seisavad, turnime meie ja ilmselt ka paljud teised seal, saamaks pilte ja elamusi.
Küll pean ütlema, et piltidele on raske saada seda mida mägedes ise näed, sest tee mis tahad, fotodel sa kolme mõõdet ei näe!Värske õhk ja palavus teemad oma töö ning päeva teises pooles tunnen, kuidas rammestus peale tuleb. Kisub ka pilve, ning õhtu edenedes selgub, et korralik äikesevalang toob nii vihma kui piksesähvatused. Jumal tänatud, järgmisel hommikul on õhk oluliselt värskem ja temperatuurid madalamal!

No comments:

Post a Comment