Saturday, January 9, 2010

Hunter Valley

Sydneyst 2,5-tunni autosõidu kaugusel asub Austraalia üks vanemaid ja küllalt tuntud veinipiirkond - Hunter V alley.Tegemist on peamiselt valge- ja dessertveini piirkonnaga aga kasvatatakse agaralt ka Cabernet'd ja Shirazi. Valgenamarjadest on esindatud Sauvignon Blanc, Semillon, Chardonnay ja (üllatus-üllatus minu jaoks) ka Verdelho. Otsustan võtta ette 1-päevase veinireisi ning antud piirkonnaga tutvust teha. Väljasõit Sydneyst on kell 7.20 hommikul, kohale jõuame nii 10.30. Et tegu küllalt suure maa-alaga, on siin kümneid erinevaid veinitootjaid, kes kõik omal moel oma veini müüa püüavad. On paremaid ja halvemaid veine, ent märgatav on teatud stiililine erinevus erinevate majade vahel, märkan, kui juba tastinguteni jõuame.

Esimesel korral külastan kolme veinimaja, kus maitseme igas nii 10 veini:D. Tavaliselt pakutakse maitsta järgmiselt:4 valget, 4 punast, 2 dessertveini. Veinimajad mida külastan:

Iron Gate Estate http://www.irongateestate.com/
Oakvale http://www.oakvalewines.com.au/
Ernest Hill http://www.ernesthillwines.com.au/

Kõigi puhul on tegemist peamiselt väiksemate, ise oma veine müüvate majadega.ent Hunter Valleys on esindatud ka suuremad tegijad nagu Lindeman's, Wyndham Estate väga tuntud just Eestis) jpt. OOtan huviga järgmist korda, et veine maitsma minna!

1 comment:

  1. mõnusalt oled ennast sisse seadnud! järgmises kohas võta pokaal minu terviseks, mina siin sinu terviseks :)

    ReplyDelete